Tanulj Mitch Taylortól és Michael Puhltól

Tisztelt Patkolókovács Kollégák, tisztelt Állatorvosok, kedves Érdeklődők!

Ezúton szeretnénk meghívni Titeket a Magyar Patkolókovácsok Egyesületének soron következő gyakorlatorientált képzésére, ahol előadóink Mitch Taylor és Michael Puhl lesznek.
.

Mitch TaylorMitch Taylor-t a patkolókovács szakmában világszerte profi oktatóként és szakemberként tartják számon, 1975 óta van a pályán.

A Kentucky Egyetemen tanulmányozta a ló fiziológiáját. Angliában Dr. James Rooney, a lóanatómia és biomechanika nemzetközileg elismert szaktekintélyének útmutatásával tanulmányozta a patát, valamint hogy a különféle patkolási technikák hogyan befolyásolják a ló biomechanikáját.

1982-ben szerezte meg az Amerikai Patkolókovácsok Egyesületének (American Farrier’s Association, AFA) legmagasabb minősítését. Az AFA oktatási segédletének írója. Publikációi rendszeresen olvashatók többek között az AFA Professional Farrier című hivatalos kiadványában, valamint az American Farrier’s Journal-ban. 2007-ben és 2011-ben az AFA az „Év Oktatója”, 2012-ben pedig az „Év klinikusa” díjjal tüntette ki.

Mitch Taylor a Kentucky Patkolókovács Iskola (KHS) tulajdonosa és igazgatója. Az itt végzett munkája mellett számos országban tart előadásokat és továbbképzéseket kovácsoknak illetve állatorvosoknak Kanadától Dél-Amerikán át egészen Európáig. Célja, hogy minden ló megfelelő pataszabályozásban és patkolásban részesüljön.

Michael PuhlMichael Puhl 1977-ben tette le a patkolókovács szakvizsgát, 1982-ben pedig saját céget alapított. Jelenleg négy patkolókovács dolgozik az irányítása alatt.A napi munka során Michael hamar felismerte, hogy a leggyakrabban használt patkolási technikák bizonyos pataproblémák esetén nem vezetnek eredményre. Ez adta számára a motivációt, hogy folyamatosan képezze magát, állatorvosoktól és más kovácsoktól tanuljon.1999-re alakította ki a PM patkolási technikát. Az általa kifejlesztett PM termékcsaládot – és a PM betéteket –  világszerte használják patkolókovácsok, állatorvosok, állatkórházak, sport- és hobbilovasok.

Tematika:

–     A pata feltérképezése: miről árulkodik a szarutok, mit és hogyan befolyásol a körmölés, valamint a patkó pozíciója

-Kovácsolás, gyári patkók átalakítása: egyszerűbb átalakítások és funkciójuk

-A PM betétek szerepe a szarutok problémáinak orvoslásában

Időpont: 2013. május 3.

A program kezdete: 9 óra

Helyszín: Sóskúti Lovas- és Élménypark (2038 Sóskút, Bajcsy Zs. u. 61.)

Jelentkezés: Rábaközi Sándornál (+36 30 327 3035, rabakozis@gmail.com), illetve a lenti adatlap kitöltésével.

Jelentkezési határidő: 2013. április 26.

A rendezvény nyitott minden érdeklődő patkolókovács és állatorvos számára.

Partnereink:

Weiss-Horváth Kft.

 

 

 

Werkman Horseshoes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentek

Vélemény, hozzászólás?