A lóanatómiát nem lehet eleget ismételni

250DSC_1045Június utolsó hétvégéjét ismét a lóanatómia rejtélyeinek szentelték a leendő patkolókovács-mesterek. Dr. Gerics Balázs mellett ezúttal a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karának dékánja, Dr. Sótonyi Péter előadását is meghallgathatták.

.
Az elméleti előadásokat ezúttal is gyakorlati órák egészítették ki. Ez alkalommal a lólábak mellett kutyát is boncoltak a hallgatók, hiszen a két állat anatómiájában nagy hasonlóságok figyelhetők meg.

790100020150626_224740

A péntek délutáni oktatás a lovas szakedzők számára is nyitott volt, őket Dallos Gyula mesteredző, örökös magyar bajnok mellett csak egy hazai lovas szakember képviselte.

A két nap legnagyobb tanulsága a hallgatók számára az volt, hogy az anatómiát nem lehet eleget ismételni és gyakorolni. Ennek jegyében folytatódik majd a képzés szeptemberben Dr. Jenny Hagen állatorvos, patkolókovács, a Lipcsei Egyetem Állatorvosi Kar Állatorvos-Anatómiai Intézete munkatársának előadásaival. Addig nyári szünetre mennek a leendő patkolókovács-mesterek, de ahhoz nem fér kétség, hogy a strandon is az anatómiajegyzeteiket fogják lapozgatni.

Kapcsolódó cikkek:

Egyetemre mentek a patkolókovácsok >>

Patkolókovácsok az iskolapadban >>

Kommentek

Vélemény, hozzászólás?