Magyar a világ legerősebb patkolókovácsa

eck250Tény, hogy a patkolókovácsok kemény fizikai munkát végeznek, ezért mindig jó erőben kell lenniük. De Eck Ernő nem elégedett meg ennyivel, hanem hivatalosan is bizonyította, hogy ő a világ legerősebb patkolókovácsa.

.

Ernő a kilencvenes években juniorként sok nemzetközi versenyen vett részt, több országos csúcsot is felállított. Majd 15 év kihagyás következett – ekkor tanulta ki a patkolókovács szakmát is a győri szakiskolában, illetve Kemecsei Gyula bácsi műhelyében. A tanulást pedig a dolgos hétköznapok követték.

Eck Ernő a 2014-es Nemzetközi Patkolókovács Versenyen

Eck Ernő a 2014-es Nemzetközi Patkolókovács Versenyen

Ernő 2015-ben régi versenyzőtársai biztatására kezdett újra edzeni.Eleinte száz kilókkal próbálkoztam, de két hét múlva már a kétszáz kilóval is boldogultam. Olyan jól sikerült belőni az alapozást, hogy világcsúcs közeli eredményeket értem el” – mondja. Innen pedig ismét egyenes út vezetett a versenyzés felé.

2015 novemberében rendezték a Global Power Lifting Committee hagyományos fekvenyomó és erőemelő világkupáját, ahol hat nemzet versenyzői mérték össze erejüket. Ernő a versenyről világbajnokként tért haza, a felhúzás fogásnemben masters 110 kilogrammos kategóriában a korábbi 245,5 kg-os világrekordot sikerült megdöntenie és 270 kg-ra javítania.

Ehhez képest az üllő emelgetése tényleg apróság...

Ehhez képest az üllő emelgetése tényleg apróság…

2016-ban Szerbiában rendezik a világbajnokságot, Ernő ott nemcsak megvédeni szeretné világbajnoki címét, de célja, hogy mostani rekordját 337 kg-ra javítsa.

Ernő napi munkája mellett heti háromszor három órát edz – ráadásul nem egyedül, ugyanis felesége, Bazsó Mónika is sorra szerzi az érmeket. Mónika a gyulai EB-n a 67 kilogrammos masters kategóriában guggolásban és felhúzásban új világcsúcsot állított fel.

Bazsó Mónika az EB-n a 67 kilogrammos masters kategóriában guggolásban és felhúzásban állított fel új világcsúcsot

Bazsó Mónika az EB-n a 67 kilogrammos masters kategóriában guggolásban és felhúzásban állított fel új világcsúcsot

Az erős páros szeptemberben Szerbiában mérette meg magát, októberben Németország az úticél, és szeretnének eljutni a moszkvai VB-re is.

És hogy ennyi edzés mellett mégis hogy jut idő a lovakra? Egy patkolókovács esetében ez nem kérdés. Ernő továbbra is megy, hogy négylábú kliensei továbbra is kényelmesen és egészségesen dolgozzanak. És mindemellett javában dolgozik azon, hogy megdöntse saját korábbi világcsúcsát. Mit is mondhatnánk mást, minthogy:

Hajrá Ernő!

Ernő és Mónika felkészülését és versenyszereplését a Horst Weiss GmBH és a Werkman Horseshoes támogatta.

Ernő és Mónika a 2014-es Nemzetközi Patkolókovács Verseny Hétköznapi Hősök versenyszámában is erős párost alkottak.

Ernő és Mónika a 2014-es Nemzetközi Patkolókovács Verseny Hétköznapi Hősök versenyszámában is erős párost alkottak.

Kapcsolódó cikkeink:

Íme Miss & Mr. Anvil 2016 >>

Miss & Mr. Anvil 2016 >>

Miért versenyeznek a patkolókovácsok? >>

Kommentek

Vélemény, hozzászólás?