Kovácsolási szakkör indul

kovacsolasiszakkor250A bolti félkész patkók széles kínálata nem ad felmentést a kovácsolás ismerete alól, hiszen az a patkolókovács, aki ismeri a kovácsolás csínját-bínját, a félkész patkók átalakítását is hatékonyabban végzi. És akkor is könnyű dolga van, ha magának kell egy speciális patkót elkészítenie egy különleges megoldást igénylő négylábú páciense számára.

.

A MAPE tagjai számára ezért havonta egy alkalommal kovácsolási szakkört rendezünk Godó József szakmai vezetésével az üllői Lógyógyászati Tanszék és Klinikán. A helyszínt az Állatorvostudományi Egyetem Lógyógyászati Tanszék és Klinikája, a gyakorláshoz szükséges kohókat, kokszot és vasat az Egyesület bocsátja a tagok rendelkezésére. A résztvevőknek a képzésre csak a kéziszerszámaikat és üllőjüket kell magukkal hozniuk.

kovacsolasiszakkor790

A napi munkát megkönnyíti, meggyorsítja, ha nem kell a tűzbe többször visszaraknom a vasat, hogy átalakítsam, ez pedig csak gyakorlat kérdése. Én sok patkót készítek magamnak, amit fel is ütök a lovakra. Ez nem az ára miatt van, mert nem annyival olcsóbb, hogy ne érné meg megvenni. Igenis megéri megvenni a félkész gyári patkót. Viszont a sajátjával mindenki egész más érzéssel dolgozik. De persze nem az érzés, hanem a használhatóság a cél” – vallja Pródán Norbert, a legeredményesebb magyar patkolókovács versenyző.

A kovácsolási szakkör időpontjai:

  • 2017.05.27. (szombat)
  • 2017.06.23. (péntek)
  • 2017.07.22. (szombat) – felkészülés a Nemzetközi Patkolókovács Versenyre, nyitott nem egyesületi tagok számára is
  • 2017.08.25. (péntek) – ELMARAD!
  • 2017.09.23. (szombat)
  • 2017.10.20. (péntek)
  • 2017.11.25. (szombat)

További információ: Godó József 30/499-8991

Helyszín: Állatorvostudományi Egyetem – Lógyógyászati Tanszék és Klinika, 2225 Üllő, Dóra Major

Kapcsolódó cikkeink:

Miért versenyeznek a patkolókovácsok? >>

Ha nincs koncepciód, mindegy, milyen patkót ütsz fel >>

Összekovácsolódás Monoron >>

Kommentek

Vélemény, hozzászólás?