A világ legerősebb patkolókovácsa munkában

Közel 20 éve patkolja a lovakat Eck Ernő patkolókovács, aki amellett, hogy napi 8-10 ló szaruszabályozását és patkolását végzi, sorra szerzi a jobbnál jobb helyezéseket az erőemelő versenyeken. Kollégánkat a Híd Televízió kísérte el egy átlagos napjára.

.

A patkolókovács szakma nehéz fizikai igénybevételt jelent, a harmadik legnehezebb szakmának mondják a bányászat és a vasöntés után.

Eck Ernő már közel húsz éve patkolja a lovakat, mintegy 400 ló lábainak egészségéért felel. Mint mondja, szerencsére egyre nagyobb igény van a minőségi munkára, hogy egy jól képezett patkolókovács segítse a ló és lovasa munkáját.

De hogy jön a képbe az erőemelés? Ernő a kilencvenes években juniorként sok nemzetközi versenyen vett részt, több országos csúcsot is felállított. Majd 15 év kihagyás következett – ekkor tanulta ki a patkolókovács szakmát is a győri szakiskolában, illetve Kemecsei Gyula bácsi műhelyében.

2015-ben régi versenyzőtársai biztatására kezdett újra edzeni és hamarosan világcsúcs közeli eredményeket ért el, innen pedig ismét egyenes út vezetett a versenyzés és a világbajnoki címek megszerzése felé. 

Kapcsolódó cikkek:

Magyar a világ legerősebb patkolókovácsa >>

Kommentek

Vélemény, hozzászólás?