Ismét várja a patkolókovácsokat a kovácsolási szakkör

kovacsolasiszakkor250Ismét kovácsolási szakkör indul Godó József vezetésével. Az a patkolókovács ugyanis, aki ismeri a kovácsolás csínját-bínját, a félkész patkók átalakítását is hatékonyabban végzi. És akkor is könnyű dolga van, ha magának kell egy speciális patkót elkészítenie egy különleges megoldást igénylő négylábú páciense számára. 

.

Godó József szakmai vezetésével az üllői Lógyógyászati Tanszék és Klinikán megrendezésre kerülő kovácsolási szakkörön való részvétel ezért a MAPE minden tagja számára ingyenes. A helyszínt az Állatorvostudományi Egyetem Lógyógyászati Tanszék és Klinikája, a gyakorláshoz szükséges kohókat, kokszot és vasat az Egyesület bocsátja a tagok rendelkezésére. A résztvevőknek a képzésre csak a kéziszerszámaikat és üllőjüket kell magukkal hozniuk.

kovacsolasiszakkor790

A napi munkát megkönnyíti, meggyorsítja, ha nem kell a tűzbe többször visszaraknom a vasat, hogy átalakítsam, ez pedig csak gyakorlat kérdése. Én sok patkót készítek magamnak, amit fel is ütök a lovakra. Ez nem az ára miatt van, mert nem annyival olcsóbb, hogy ne érné meg megvenni. Igenis megéri megvenni a félkész gyári patkót. Viszont a sajátjával mindenki egész más érzéssel dolgozik. De persze nem az érzés, hanem a használhatóság a cél” – vallja Pródán Norbert, a legeredményesebb magyar patkolókovács versenyző.

A kovácsolási szakkör időpontjai:

  • 2018. július 21., szombat
  • 2018. augusztus 3., péntek

Jelentkezés és további információ: Godó József 30/499-8991

Helyszín: Állatorvostudományi Egyetem – Lógyógyászati Tanszék és Klinika, 2225 Üllő, Dóra Major

Kapcsolódó cikkeink:

Versenyfeladatok / Tasks 2018 >>

Meghívó / Invitation / Einladung >>

Jósvafő 2018 >>

Kommentek

Vélemény, hozzászólás?