6 nemzet 21 patkolókovácsa verseng Jósvafőn

250-kepes-kgykepzesA már hagyományosnak számító barlangtúrával és a meglepetéspatkók bemutatásával kezdetét vette az 5. Nemzetközi Patkolókovács Verseny Jósvafőn. Bár a mezőny az előzetes regisztrációk után némileg megcsappant, így is érdekes és kiélezett szakmai küzdelemre számíthatunk – ezt a neves bírói gárda mellett a versenyzők garantálják.

.

Nézzük tehát, hogy kik ütik idén a vasat Jósvafőn!

versenyzokOG

 

Bírák

250NigelFennel790 zaszlo_engNigel Fennell
27 éve van a szakmában, világszerte tart kurzusokat és bíráskodik patkolókovács versenyeken, a világ legnevesebb patkolókovácsaival dolgozott már együtt. Az angol Worshipful Company of Farriers egyik vizsgáztatója és bírája. Patkolókovács versenyek rendszeres résztvevője: a Brit Nemzeti Bajnokság győztese, kétszer volt a világbajnok angol patkolókovács csapat tagja, egyéniben világbajnoki ezüstérmes, volt már világbajnoki és EB döntős. A World Horseshoeing Team Classic győztes 2016-os angol csapatának tagja.
 250WHampson zaszlo_engWilliam Hampson
Nős, egy kislány büszke apukája, patkolókovács versenyek rendszeres résztvevője. Édesapja is patkolókovács. Hobbija a patkolókovács versenyeken való részvétel, a sziklamászás és a szörfözés.

Nyitott kategória

250Abradley zaszlo_engBRADLEY Adam
10 éve patkolókovács, Staffordshire környékén dolgozik. 15 évesen szeretett bele a szakmába. Végzettsége szerint darumérnök. Kipróbálta a lovaglást, de nem szeretett bele, viszont sokáig rögbizett.
 godo2 hunGODÓ József
18 éve van a szakmában. Eredeti végzettsége állattenyésztő. Korábban lovagolt, díjugratásban A/3-ban versenyzett. Patkolókovács versenyek rendszeres résztvevője idehaza és külföldön egyaránt.
 josvafo250ff finnGUSTAFSSON Åke
Finnországból érkezett, de Spanyolországban is dolgozott már, 5 nyelven beszél. Hobbija a kovácsolás és a patkolókovács versenyeken való részvétel. Szereti a macskákat, van 3 cicája.
zaszlo_engHALL Alexander 
7 éve dolgozik patkolókovácsként. Édesapja is patkolókovács, innen az elhivatottság és az inspiráció. Hobbija a vadászat, a rögbi és a hegyikerékpár. Másodjára jár Jósvafőn.
 hegedustibi250 hunHEGEDŰS Tibor 
1989-ben végezte el a kovácsképzést, néhány éve puskaművesként is levizsgázott. Kiskunhalason volt katona, több mint 10 évig dolgozott ott patkolókovácsként. Hazai és nemzetközi patkolókovács versenyek rendszeres résztvevője. Kétszer vett részt az Európa-bajnokságon, háromszor a Fieracavallin, többször versenyzett már a Werkman Spring Games-en, és Jósvafőn is kipróbálta már magát. Részt vesz a patkolókovács-mester vizsgafelkészítő tanfolyamon.
 250VHencz hunHENCZ Vilmos
Az édesapjától tanulta a szakmát, a mezőny legidősebb indulója.
 josvafo250ff hunHORVÁTH István
18 éve patkolókovács, Svájcban tanulta a szakmát. Elmondása szerint szereti a nagymamáját, a multivitamint és a patkolókovács versenyeken való részvételt. (És mint látszik, ő a csapat egyik mókamestere.) Részt vesz a patkolókovács-mester vizsgafelkészítő tanfolyamon.
 250ludovic francia_zaszlo_papiron_kftMATHIEU Ludovic
1986 óta van a patkolókovács szakmában. Rendszeresen versenyzik. Európa-bajnokságon kétszer volt ezüstérmes, a világbajnokságon harmadik helyezést ért el. 15 alkalommal volt francia bajnok. A 2015-ös Nemzetközi Patkolókovács Verseny győztese. Két lovat tart, hobbija emellett a horgászat és a kovácsolás.
 250HMeek2 zaszlo_engMEEK Harry
5 éve patkolókovács, patkolókovács versenyek résztvevője. Szabadidejében méheket tart, kajakozik, kerékpározik.
 josvafo250ff francia_zaszlo_papiron_kftNIGON Loïc
10 éve, azaz 15 éves kora, a szakiskola kezdete óta foglalkozik patkolással. 2008 óta versenyzik, 2012-ben a francia középkategória bajnoka, 2013 óta pedig profi kategóriában áll üllőhöz. A francia tanuló csapat és a francia válogatott tagja is volt. Van lova, lovagol/NA, ha lenne rá ideje a munka mellett.
 Prodan-toporzysko250 hunPRÓDÁN Norbert
A legeredményesebb magyar patkolókovács versenyző, külföldön is rendszeresen részt vesz megmérettetéseken. Eddig három alkalommal megnyerte a jósvafői versenyt. 2015-ben a franciaországi Verdun-ben megrendezett patkolókovács verseny középkategóriájának győztese. A csapat egyik mókamestere, büszke apuka. Lovagol, korábban díjugratásban versenyzett. Részt vesz a patkolókovács-mester vizsgafelkészítő tanfolyamon.
 250GRogerson zaszlo_engROGERSON George
7 éve dolgozik patkolókovácsként az angliai Readingben. Számos patkolókovács versenyen részt vett már Angliában, de Magyarországra is már harmadik éve tér vissza. Édesapja is patkolókovács.

Kezdő

250Dezsogergely hunDEZSŐ Gergely
16 éve patkol. Nős, két gyermek apukája. Földrajz-rajz szakos tanár, lótenyésztő mérnök, lovasedző, lovastúra-vezető végezettsége is van. Van két saját lova, lovagol.díjugratásban versenyzik. Érdeklik a keleti filozófiák. Részt vesz a patkolókovács-mester vizsgafelkészítő tanfolyamon.
josvafo250ff finnFURA Maria 
4 éve dolgozik patkolókovácsként, 2015 óta állatorvosnak tanul. Lovagol.
250JHagen gerHAGEN Jenny
Állatorvos, patkolókovács, a Lipcsei Egyetem Állatorvosi Kar Állatorvos-Anatómiai Intézetének kutatója és junior professzora, a “Ló mozgásanalízis és ortopédia” kutatócsoport vezetője, nemzetközileg elismert előadó, a Flying Anvil Fondation önkéntese. A HoofExpolrer nevű nagyszerű 3 dimenziós anatómiai program egyik munkatársa. Állatorvosi tanulmányai előtt 4 hónapot töltött gyakornokként egy patkolókovács mellett, ekkor szeretett bele a szakmába. 3 lova van, tart birkákat is, emellett szeret sziklát mászni és kertészkedni.
 250ALövei2 hunLÖVEI Attila
3 éve dolgozik patkolókovácsként, többször segédkezett Godó József mellett a jósvafői versenyeken, ő maga Lengyelországban vett részt első versenyén. A Debreceni Egyetem Ménesgazda szakán végzett, dolgozott lovasszínházban, még Kínában is járt a csapattal.
 250MZaremba polandZAREMBA Maciej 
A kalandos út után, a verseny előtti utolsó pillanatban betoppant lengyel különítmény tagja.
 250lea francia_zaszlo_papiron_kftMATHIEU Léa 
Ludovic Mathieu idén 18 éves lánya 2015-ben már önállóan készített patkót és rögtönzött kisebb bemutatót, ezúttal pedig már versenybe száll kezdő kategóriában. Mióta az eszét tudja, érdekli a szakma – nem csoda ez, ha egy igazi francia patkolókovács-legenda lányáról beszélünk. Léa azt mondja, könnyű dolga van édesapja mellett, bár a bajnok papának kemény elvárásai vannak vele szemben. Már két éve, a szakiskola kezdetétől versenyez.
 250PMol3 polandMÓL Paweł
A kalandos út után, a verseny előtti utolsó pillanatban betoppant lengyel különítmény tagja.
 250slawomir2 polandPAWLOWSKI Sławomir
A kalandos út után, a verseny előtti utolsó pillanatban betoppant lengyel különítmény tagja.
josvafo250ff gerSCHICKTANZ Tom 
2 éve patkolókovács. 3 lova van: két fogatos, egy pedig kiképzés alatt. Fogatot hajt.

Idén sem csak az 5. Nemzetközi Patkolókovács Verseny résztvevői nyerhetnek, hanem a MAPE lelkes olvasói is. Ha ugyanis jól tippelsz hamarosan megjelenő kovácstotónkban, és eltalálod, hogy mely versenyzők végeznek az élen az idei megmérettetésen, ezúttal is kézzel kovácsolt patkót nyerhetsz.

Szombaton reggel 9 órakor kezdetét veszi az 5. Nemzetközi Patkolókovács Verseny. Gyere és biztasd kedvencedet a pálya mellől!

Kapcsolódó cikkek:

Jósvafő 2016 >>

Kommentek

Vélemény, hozzászólás?