Patkókészítő tréning Denis Leveillard-al – beszámoló

Nem csak a hőség, hanem szerencsére a tömeg is nagy volt a MAPE hétvégi továbbképzésén. A Vecsésre ellátogató kovácsok a PetFarmVet Kft. és a Mustad jóvoltából Denis Leveillard-tól tanulhattak.

A francia mesterkovács bemelegítésként egy-egy egyszerű első és hátsó patkó elkészítését mutatta be, majd a résztvevőkön volt a sor, hogy alkalmazzák a látottakat. Denisnek mindenkihez volt egy-két jó tanácsa. Nem csak a patkókészítés, de a munka-, és egészségvédelem terén is hasznos tippeket adott.


Ha mindig tiszta az üllő, ha könnyen elérhető helyen, biztonságosan vannak elhelyezve a szerszámok, és a vizesvödör sem a kohó és az üllő között várja a lepottyanó patkót, az mind már egy-egy kis lépés az eredményes munkához. A kovácstanulóknak külön bemutatta, hogy dolgozhatnak gazdaságosan, kímélhetik izmaikat és ízületeiket a felesleges terheléstől.

Az ebédet követően – lazításként – a Mustad új Libero patkójáé volt a főszerep, melynek kifejlesztésében Denis is közreműködött. A Mustad kelet-európai regionális vezetőjét, Emre Ozaydin-t, leginkább az új patkót már használó kovácsok véleménye érdekelte.
A délután hátralévő részében két barátságos hucul ló is csatlakozott a csapathoz. Egyikükön Denis mutatta be az új Libero patkó használatát, a másikon pedig az Európa-bajnokságra induló csapat gyakorolhatta a jósvafői verseny patkolási feladatát.

A szombati nap legnagyobb meglepetése volt, hogy szponzoraink, a PetFarmVet Kft. és a Mustad jóvoltából Denis nem csak a szombatot, de az egész hétvégét velünk tölthette.


A vasárnap a közelgő versenyekre való felkészülés jegyében telt. A létszám jócskán megcsappant, így viszont még több idő jutott mindenkire. Hegedűs Tibor, Horváth István, Prodán Norbert, Godó József és Jére István már a Stadl Paurában megrendezésre kerülő Európa-bajnokság, Bakos Ernő pedig a Jósvafői verseny feladatait igyekezett csiszolgatni.



A maroknyi vasárnapi csapat


Jó hangulatú és szakmailag is rendkívül hasznos továbbképzést tudhatunk a hátunk mögött, melynek egy-egy pillanatába a TV2 jóvoltából az otthon maradottak és a nagyközönség is belekóstolhatnak:



Köszönjük Denisnek, hogy segítségével ismét egy kicsivel jobban végezhetjük mindennapi munkánkat, valamint köszönjük a PetFarmVet Kft. és a Mustad támogatását.


A rendezvényről készült fotókat előző beszámolónkban, valamint Facebook oldalunkon is megtekinthetitek. Kedvcsinálónak íme néhány elkapott pillanat:


Kupaktanács egy Libero hátsó patkó körül



Csapatmunka



A kovácsversenyek új versenyszáma, a freestyle, avagy kovácsakrobatika

Kommentek

Vélemény, hozzászólás?