Tűzben megedződve emelt fővel előre

weiss250Mint azt bizonyára sokan tudjátok, a Horst Weiss GmbH Bécs melletti raktára január 12-én porig égett. 120 tűzoltó megfeszített munkája sem volt elég, hogy megfékezzék a lángokat, a raktár és a benne tárolt készlet teljesen megsemmisült. A tűz oka elektromos zárlat volt.

Voltak, akik azt gondolták, hogy a szakmában már-már legendának számító cég végét jelenti ez a katasztrófa.

.

A Weiss munkatársai azonban hihetetlen energiával a katasztrófa éjszakája óta azóta azon dolgoznak, hogy a céget egy másik, ideiglenes telephelyen a lehető leggyorsabban újra felépítsék, és legkésőbb három hónapon belül a korábban megszokott kínálattal és szállítási határidőkkel álljanak vásárlóik rendelkezésére.

Első lépésük az újrakezdés felé vezető úton, hogy január 22-től ismét biztosítani tudják azokat a standard szegeket, patkókat és szerszámokat, melyekre a patkolókovácsoknak a leggyakrabban szüksége van.

A Weiss és a Weiss & Horváth Kft. tehát újult erővel áll a patkolókovácsok rendelkezésére. Egyelőre előfordulhat természetesen, hogy bizonyos termékeket nem tudnak azonnal raktárról szállítani, de gyártóik és beszállítóik segítségével egy kicsit hosszabb szállítási határidővel továbbra is minden kérésnek igyekeznek eleget tenni.

A Weiss szokásos nyár eleji nyílt napja idén is megrendezésre kerül, bár ezúttal a cég ideiglenes telephelyén: Rudolf-Diesel-Str. 1, A-2000, Stockerau. Telefonszámunk és e-mail címünk változatlan.

Mi kitartást és sok sikert kívánunk az újrakezdéshez!

Weiss1-290 Weiss2-290
Fotók: Freiwillige Feuerwehr Harmannsdorf-Rückersdorf

Kapcsolódó cikkek:

Továbbképzés és minden más, amire csak egy kovács vágyhat >>

Kommentek

Vélemény, hozzászólás?